Opalescence tannblekeprodukter er tilgjengelige bare på tannlegekontorer.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvordan fungerer blekingen av tennene med Opalescence?

  Bleking av tenner er å fjerne flekker og misfarging fra emalje og dentin. Tannens utvendige lag er emalje, og under emaljen ligger dentin. Emaljen er tynn og vanligvis mye lysere i fargen, mens dentin har en mørkere farge og utgjør storparten av tannen. Emaljen kan i tidens løp bli misfarget, helt enkelt på grunn av aldring, men også på grunn av påvirkning utenfra, f.eks. kaffe, te, tobakk og annen mat og drikke. Etterhvert som vi blir eldre, blir også emaljen tynnere, og det gjør at mer dentin vises gjennom den. Dermed blir tannen totalt sett mørkere.


  Når du bleker tennene, fjernes disse flekkene og misfargingen, og dermed får du et hvitere, lysere smil. Virkestoffene i Opalescence-blekegel arbeider trenger inn i tennene for å oksidere de misfargede molekylene dypt inne i tennene dine. De fjerner flekker og gjør smilet ditt hvitere. Vår originale, patenterte sammensetning inneholder PF (kaliumnitrat og fluorid) for at pasienten skal oppleve det som komfortabelt, og blekemidlet kleber og er viskøst, slik at det holdes på plass. Denne unike egenskapen forhindrer at blekegelen lekker ut under behandlingen. Den sikrer at både gel og blekeskinne holdes på plass og arbeider effektivt så lenge behandlingen varer.1-5

 • Hvorfor bør jeg bleke tennene mine?

  Det kan være mange grunner til at folk bleker tennene sine. Du kan hente tilbake noe av ditt ungdommelige utseende med et hvitere og lysere smil. Står bryllupsdagen din eller en annen viktig begivenhet for døren? Et hvitere smil kan bidra til å lyse opp spesielle anledninger. Noen bleker tennene sine før de skal i et jobbintervju, for å få en ekstra boost av selvtillit, og for å gjøre et godt førsteinntrykk.


  Ifølge en nylig undersøkelse utført av American Academy of Cosmetic Dentistry "tror nesten en av to (48 %) mennesker at smilet er den egenskapen man husker best etter første møte med noen — flere husker det bedre enn det personen sier (25 %)." Den samme undersøkelsen fant også ut at "mer enn en tredel av respondentene synes at personer med et mindre pent smil er mindre tiltrekkende (37 %) og mindre tillitsvekkende (25 %) enn mennesker med perfekte tenner." Smil gjør et vedvarende inntrykk, og et stort, hvitt, vakkert smil vil ikke bli glemt. Folk synes å være enige om at det ikke er noe som slår et vakkert smil!6

 • Kan alle bleke tennene sine?

  Bleking av tenner er en sikker, komfortabel måte å få et strålende, hvitt smil på. Resultat og behandlingstid kan variere, avhengig av graden av misfarging og ønsket hvithet. Kroner, broer, fyllinger og skallfasetter blir ikke hvitere. Personer med tannkjøttsykdom, nedslitt emalje, hull og eksponerte røtter vil kanskje ikke være gode kandidater for bleking av tennene. Vi anbefaler at du konsulterer tannlegen før blekingen, slik at de kan hjelpe deg å velge det profesjonelle alternativet som passer best til ditt behov.

 • Bør jeg bleke tennene hvis jeg er gravid, ammer eller får fertiliseringsbehandling?

  På samme måte som ved andre dentale eller medisinske behandlinger lurer mange på om bleking av tenner er trygt under graviditet, amming eller in vitro fertilisering.

  Ettersom det ikke er utført studier vedørende sikkerhet for bleking av tenner under graviditet, anbefaler ADA at "klinikere kan vurdere å anbefale å avstå fra bleking av tenner under graviditet".7 De fleste tannleger følger dette forslaget, og det gjør at det er standard rettesnor innen bransjen. Pasientene anbefales å ikke utføre bleking under graviditet eller fertilitetsbehandling.

  Vi er enige i dette og anbefaler at gravide eller ammende kvinner, kvinner som får fertiliseringsbehandling, og pasienter med alvorlige helseproblemer ikke bruker tannblekemidler.

 • Hvilke alternativer finnes for bleking av tennene mine?

  Opalescence tannbleking har en spesiell formel for dette, og er tilgjengelig i mange ulike konsentrasjoner, med ulike alternativer for applisering og med ulik smak. Det betyr at du kan bleke tennene på den måten som best passer til din livsstil. Uansett om du foretrekker å utføre blekingen med individuelt tilpassede blekeskinner, eller ferdigfylte blekeskinner - Opalescence tannblekesett har et profesjonelt blekealternativ til deg.


  Finn ut hvilket Opalescence-tannblekeprodukt som passer for deg
 • Vil blekingen gi meg sensitive tenner?

  Følsomme tenner er en relativt vanlig bivirkning av bleking. En blekebehandling skader ikke tannen din, og dette ubehaget er ikke et tegn på at tannen din er skadet. Hvis det oppstår sensitivitet, er den som oftest forbigående. Som regel er den da borte igjen så snart du har avsluttet blekeprosedyren. Hvis du opplever sensible tenner, finnes det behandlingsmåter for dette med desensibiliserende tannkrem og gel som f.eks. Opalescence Whitening Toothpaste Sensitivity Relief eller UltraEZ desensibiliserende gel. Rådfør deg med tannlegen for å fastslå hvilken behandling som best dekker dine behov.


  Finn ut mer om behandling av sensible tenner
 • Virker tannblekende lys?

  Mange andre blekebehandlinger som utføres på tannklinikker bruker LED-lys eller laser under blekeprosedyren. Du har sikkert sett reklame for denne typen blekemetoder. Eller kanskje du har sett boder på et marked hvor de bleker tenner ved hjelp av lamper. Men er disse lampene og laserne virkelig effektive?


  Nyere forskning viser at bare hydrogenperoksid (blekemidlet som brukes i Opalescence Go bleking med blekeskinner), eller karbamidperoksid (blekemiddelet som brukes i Opalescence PF bleking med individuelt tilpassede blekeskinner) er effektive til bleking av tenner. Aktivering av lys gir ingen ekstra fordeler.8 Faktisk viser noe forskning av bruk av lampe til bleking kan være skadelig for lepper og tannkjøtt.9

 • Er tannbleking med produkter av aktivert trekull effektive?

  Det finnes ikke bevis for at det å pusse tennene med aktivert trekull er bedre, tryggere eller mer effektivt enn standard blekende tannkrem. Trekull etterlater et griseri, har en tendens til å sette seg fast i kanten av tannkjøttet og er vanskelig for tannpleiere å fjerne igjen. Selv om trekullets slipende egenskaper kan hjelpe å fjerne noen flekker fra overflaten, risikerer du å slipe ned emaljen for mye. Slik skade kan være irreparabel. Dessuten er det umulig at trekull faktisk kan endre fargen på tennene dine. Den eneste substansen som er bevist å bleke fargen på emalje, er aktivert oksygen, som er det som frisettes av peroksidet i Opalescence tannblekemiddel.

  Hvis du er på utkikk etter en blekende tannkrem, anbefaler vi Opalescence Whitening Toothpaste som bleker vellykket ved å fjerne overflateflekker, og som er mild nok til å kunne brukes daglig uten å skade emaljen.

 • Kan jeg bleke tennene mine etter en rotbehandling?

  Det kan være mulig, avhengig av hvert individuelle tilfelle. Snakk med tannlegen for å få vite mer om prosedyren for bleking av ikke-vitale tenner.


 • Kan jeg bleke en krone eller en fylling?

  Nei, kun naturlig tannstruktur kan blekes. Eventuelle kroner eller fyllinger i tennene dine vil ikke reagere på blekeproduktene. Hvis du har en krone eller fylling som er godt synlig, kan det være lurt å snakke med tannlegen om ulike alternativer for å oppnå et hvitere smil.

 • Hvor raskt kan jeg bleke tennene mine?

  Alle responderer ulikt på blekebehandling, og blekingen tar ulik tid for alle. Noen flekker er lettere å behandle enn andre. Det er lettere å bleke tenner som er gule eller brune, enn tenner som er gråaktige. Tennene hos yngre pasienter blekes vanligvis raskere enn tennene hos eldre pasienter, men det er individuelt for hver pasient.


  Når du bleker tennene, må du huske på at smilet ditt ser mest naturlig ut når fargen på tennene matcher hvitfargen i øynene dine. Noen mennesker ønsker et Hollywood-hvitt smil, men det er ikke en naturlig farge for tenner, og det er få mennesker som faktisk oppnår en slik hvitfarge. Sammenlign styrke og brukstider for våre ulike Opalescence-blekeprodukter, og rådfør deg med tannlegen for å finne rett alternativ for deg.


  Finn ut hvilket Opalescence-blekeprodukt som passer for deg
 • Hvordan kan jeg bleke tennene mine natten over?

  Tannbleking med Opalescence gir deg fleksible alternativer for hvordan, når og hvor du kan bleke tennene dine. Opalescence PF 10 % blekeskinner gir deg anledning til å bleke tennene natten over, ved at du bruker individuelt tilpassede blekeskinner når du sover. Fordi tiden som er nødvendig for å oppnå den fargen du ønsker avhenger av ditt spesielle tilfelle, vil du kanskje behøve mer enn én applisering av Opalescence PF 10 % blekemiddel gjennom flere netter. Rådfør deg med tannlegen for å fastslå om dette alternativet passer for deg.


  Finn ut mer om tannbleking med Opalescence PF
 • Hva koster bleking av tennene?

  Kostnaden med bleking av tennene kan variere mye, avhengig av hva du bruker og hvor du får det. Mens blekemidler som selges i butikken er de billigste, vil de kanskje ikke være de mest effektive, ettersom de ikke er skreddersydde til dine spesielle behov, og dessuten kan de øke risikoen for sensible tenner. Andre blekebehandlinger som administreres av tannleger, kan være dyrere på grunn av dyre lamper eller lasere som brukes ved blekeprosedyren, men dette tilbehøret gir generelt ikke ekstra fordeler. Tannbleking med Opalescence byr på fordelene ved en blekebehandling forskrevet av tannlege, uten dyrt fiksfakseri, noe som gir mest valuta for pengene. Snakk med tannlegen om spesifikke kostnader og for å fastslå hvilket blekealternativ som passer best for deg.

 • Hvor lenge holder blekingen av tennene?

  Resultatene på bleking av tenner er svært stabile. De lar deg beholde et vinnende smil lenge etter at blekebehandlingen er over. Men det finnes noen faktorer som kan få tennene til å tape sin glans. Ting som arveanlegg, kosthold, alder, noen legemidler (f.eks. tetracyclin) og visse vaner (f.eks. røyking) kan påvirke hvor lenge resultatet av blekingen holder seg. Heldigvis går oppfølgende behandlinger raskt og enkelt, og hjelper deg å få tilbake det brede, hvite smilet.

 • Hvordan får jeg en Opalescence tannbleking?

  Opalescence tannbleking er tilgjengelig hos tannleger. Dette sikrer at du får en trygg og reell bleking av tennene, uten kluss, med Opalescence. Etter en rutineundersøkelse for å sikre at du er en egnet kandidat for bleking av tenner, vil tannlegen tilby et Opalescence-produkt til bleking av tenner som er det rette til dine behov. Legg også til for andre land.

 • 1. Kwon SR, Wertz PW. Review of the Mechanism of Tooth Whitening. J Esthet Restor Dent. 2015 Sep-Oct;27(5):240–257.
 • 2. Tooth whitening/Bleaching: Treatment Considerations for Dentists and Their Patients. ADA Council on Scientific Affairs. September 2009 (revised November 2010).
 • 3. Cadenaro M, Navarra CO, Mazzoni A, et al. An in vivo study of the effect of a 38 percent hydrogen peroxide in-office whitening agent on enamel. J Am Dent Assoc. 2010;141(4):449-454. doi:10.14219/jada.archive.2010.0198
 • 4. Cadenaro M, Breschi L, Nucci C, et al. Effect of two in-office whitening agents on the enamel surface in vivo: a morphological and non-contact profilometric study. Oper Dent. 2008;33(2):127-134. doi:10.2341/07-89
 • 5. Mondelli RF, Azevedo JF, Francisconi AC, Almeida CM, Ishikiriama SK. Comparative clinical study of the effectiveness of different dental bleaching methods - two year follow-up. J Appl Oral Sci. 2012;20(4):435–443. doi:10.1590/s1678-77572012000400008
 • 6. Bruzell EM, Johnsen B, Aalerud TN, Dahl JE, Christensen T. In vitro efficacy and risk for adverse effects of light-assisted tooth bleaching. Photochem Photobiol Sci. 2009;8(3):377–385. doi:10.1039/b813132e
 • 7. Da Silva Machado J, Cândido MS, Sundfeld RH, De Alexandre RS, Cardoso JD, Sundefeld ML. The influence of time interval between bleaching and enamel bonding. J Esthet Restor Dent. 2007;19(2):111–119. doi:10.1111/j.1708-8240.2007.00077.x
 • 8. Spyrides GM, Perdigão J, Pagani C, Araújo MA, Spyrides SM. Effect of whitening agents on dentin bonding. J Esthet Dent. 2000;12(5):264–270. doi:10.1111/j.1708-8240.2000.tb00233.x
 • 9. Unlu N, Cobankara FK, Ozer F. Effect of elapsed time following bleaching on the shear bond strength of composite resin to enamel. J Biomed Mater Res B Appl Biomater. 2008 Feb;84(2):363–368.